Kako izbrisati ili deaktivirati Facebook račun?

Pa, ovo nas pitanje više ne iznenađuje, budući da smo vidjeli mnoge kontroverze oko diva društvenih medija Facebooka. Uz to, postoji mnogo razloga za brisanje Facebook računa. Ili zbog osobnog interesa za internetsku privatnost ili jednostavno zato što želite uštedjeti vrijeme tako što ćete se eliminirati. Stoga smo ovdje s nekoliko jednostavnih metoda za brisanje vašeg Facebook računa.





fastestfox za kromirano proširenje

Kako deaktivirati ili izbrisati Facebook račun?

Ako razmišljate o napuštanju Facebooka, niste sami. Sve veća zabrinutost oko društvenih mreža koje utječu na zdravlje tjera ljude da napuste platformu. Mjesta za društveno umrežavanje poput Facebooka nisu dobra samo za mentalno zdravlje, već i dugoročno ometaju produktivnost. Drugi mogući razlozi za napuštanje Facebooka su problemi povjerenja i privatnosti. Rekavši to, u ovom ćemo vam članku uputiti kako izbrisati ili deaktivirati svoj Facebook račun. Ali prije nego što počnemo, moramo znati razliku između brisanja i deaktiviranja Facebook računa.



Također pročitajte: Kako riješiti problem s preuzimanjem u trgovini Google Play

Brisanje naspram deaktiviranja Facebook računa

Brisanje vašeg Facebook računa i njegovo deaktiviranje dvije su različite stvari. Deaktiviranjem računa možete sakriti svoju online prisutnost na Facebooku. Dok će ga uklanjanje potpuno ukloniti s platforme.



mračna zora druid gradi

Zapravo, Facebook nije samo zbirka slika i ažuriranja statusa; To je puno više od toga! Svi vaši kontakti, veze, aplikacije i povezane igre. Stoga morate biti jasni oko odluke koju želite donijeti. Savjetujemo vam da prvo deaktivirate svoj račun i provjerite jeste li izgubili nešto važno. Što se događa ako izgubite pristup aplikaciji koja koristi Facebook kao uslugu autentifikacije? Stoga je uvijek dobro biti oprezan.



Što se događa nakon deaktivacije vašeg FB računa?

  • Možete ponovno aktivirati svoj račun kada se želite vratiti.
  • Ljudi neće moći vidjeti vašu povijest niti vas potražiti na Facebooku.
  • Neke informacije, poput poslanih poruka, mogu ostati vidljive drugima.

Što se događa kada izbrišete svoj FB račun?

  • Nakon dovršetka brisanja nećete se moći ponovno prijaviti. Za završetak je potrebno 30 dana.
  • Može potrajati i do 90 dana da se potpuno izbrišu podaci pohranjeni u sustavima za sigurnosno kopiranje. Međutim, vaši podaci neće biti dostupni na Facebooku tijekom tog razdoblja.
  • Vaši prijatelji možda i dalje imaju pristup porukama koje ste poslali nakon što je vaš račun izbrisan.
  • Kopije određenog materijala, poput zapisa, mogu ostati u FB bazi podataka, ali su odvojene od osobnih identifikatora, kao što je navela tvrtka.
  • Vaši prijatelji i dalje mogu vidjeti vaše ime na popisu vaših prijatelja. Vidljiv je samo vašim prijateljima i samo s popisa vaših prijatelja.
  • Međutim, administratori grupe mogu vidjeti vaše postove i komentare, uključujući vaše ime.
  • Ako odlučite zadržati Messenger aktivnim ili se prijavite na Messenger kada deaktivirate svoj FB račun, Messenger će ostati aktivan. Kasnije ga možete odvojeno isključiti.

Imajte na umu da će Facebook odgoditi postupak uklanjanja 30 dana nakon vašeg zahtjeva. Zahtjev za uklanjanje bit će automatski poništen ako se ponovno prijavite na svoj FB račun prije isteka roka.

Deaktivirajte Facebook račun

Sada kada znate što radi deaktivacija, evo koraka za deaktivaciju vašeg FB računa:



  1. Prvo kliknite na poveznicu https://www.facebook.com/deactivate/ za navigaciju izravno na stranicu za deaktivaciju. Ili također možete pristupiti stranici tako da dodirnete padajući izbornik trokuta u gornjem desnom kutu. Zatim morate odabrati 'Postavke' i izabrati 'Općenito' u bočnoj traci. Sada kliknite na 'Upravljajte svojim računom' a nakon tog klika, opcija 'Deaktivirajte svoj racun'.
  2. Nakon što dovršite prethodne korake, od vas će se tražiti da ponovno unesete lozinku iz sigurnosnih razloga. Slijedite upute i slijedite korake kako biste potvrdili svoju odluku.
  3. U slučaju da planirate poništiti svoj izbor, možete ponovno aktivirati svoj račun jednostavnom prijavom s e-mailom i lozinkom. Vaš će profil biti potpuno vraćen.

Također pročitajte: Kako protresti uređaj da biste uključili svjetiljku na Androidu [bez roota]



xvid video kodek android

Brisanje Facebook računa

Prije nego što kažete zbogom Facebooku, možda bi bilo vrijedno preuzeti podatke. Da biste učinili isto, idite na postavke računa kao što je opisano u prethodnim koracima. Nakon toga dodirnite opciju “Vaši Facebook podaci” i dodirnite “Preuzmi svoje podatke”. Odaberite stvari koje želite u svojoj datoteci i nastavite s izradom i preuzimanjem datoteke. Također preporučujemo da isključite sve aplikacije i usluge sa svog računa.

Sada kada ste to učinili, slijedite ove korake kako biste trajno izbrisali svoj FB račun:

  1. Kliknite padajući izbornik trokuta u gornjem desnom kutu Facebook web stranice i odaberite
  2. Odaberite opciju “Vaši Facebook podaci” na lijevoj bočnoj traci. Sada dodirnite opciju 'Izbrišite svoj račun i podatke' . Ako nastavite, od vas će se tražiti da preuzmete podatke. Učinite to ako već niste i pritisnite 'Izbriši račun'.

Ako se predomislite unutar 30 dana od zahtjeva za uklanjanje računa, možete se ponovno prijaviti s ID-om e-pošte i lozinkom kako biste vratili postupak. Ili će svi vaši podaci biti trajno izbrisani s platforme i kasnije im nećete moći pristupiti.