Kako izbrisati ili deaktivirati Google račun
Želite li se riješiti svog Google računa? Pa, na pravom ste mjestu. U ovom članku ću vam reći jednostavne korake za brisanje ili deaktiviranje Google računa. Konkretno, jednim dodirom možete potpuno izbrisati ili onemogućiti svoj Google račun. Uz to, možete se odlučiti i za uklanjanje određenih usluga sa svog računa, uključujući Gmail, YouTube, među ostalima.
Kako izbrisati ili deaktivirati Google račun?
U nekim prilikama vaš Google račun možda više neće biti potreban. Sada kada ga više nećete koristiti, bolje je reći zbogom tako da ga potpuno izbrišete. Takve se situacije pojavljuju sporadično kada želite potpuno napustiti Google račun iz određenih razloga. Rekavši to, pokazat ću vam korake za brisanje ili onemogućavanje računa. No zapamtite da će brisanje biti trajno. Srećom, možete preuzeti svoje važne podatke prije nego što učinite isto.
Također pročitajte: Kako koristiti novi YouTube chat unutar aplikacije
Prije brisanja Google računa: napravite sigurnosnu kopiju Google podataka
Ako namjeravate izbrisati samo svoj Google račun ili čak svoj Gmail račun, uvijek se preporučuje da unaprijed preuzmete i spremite podatke. Za sigurnosno kopiranje podataka:

- Otvorite svoj web preglednik i idite na https://myaccount.google.com/ and go to “Data and personalization” in the left sidebar.
- Pomaknite se prema dolje i dodirnite opciju 'Preuzmi svoje podatke' pod naslovom 'Preuzmi, izbriši ili izradi plan za svoje podatke'.
- Odaberite Google proizvode koje želite uključiti u svoju datoteku. Zatim konfigurirajte postavke za svaki proizvod i kliknite 'Dalje'.
- Sada prilagodite format datoteke, način isporuke i veličinu arhive.
- Odaberite vrstu datoteke između .zip, .tgz i .tbz
- Odaberite veličinu datoteke između 1 GB i 50 GB (bit će podijeljena u manju veličinu ako je veličina prevelika)
- Odlučite se za izravnu vezu za preuzimanje ili spremite sigurnosnu kopiju na Drive, Dropbox ili OneDrive kao način isporuke
- Na kraju dodirnite “Stvori arhivu” i podaci će vam biti poslani odabranom metodom isporuke.
Što se događa kada izbrišete svoj Google račun?
Sada kada ste sigurnosno kopirali svoje podatke, važno je znati što se događa kada izbrišete svoj Google račun. Nakon brisanja računa:
kako poboljšati kodi
- Izgubit ćete pristup svim podacima i sadržaju na tom računu, uključujući e-poštu, datoteke, fotografije i kalendare.
- Nije moguće koristiti Google usluge za pristup uslugama kao što su Gmail, Drive, Kalendar ili Google Pay.
- Izgubit ćete pretplate i sadržaj kupljen tim računom, na YouTubeu ili Google Playu. Uključuje sadržaj kao što su aplikacije, filmovi, igre, glazba i televizijski programi.
- Google Chrome povijest, spremljene lozinke, oznake više neće biti dostupne.
- Vaša Gmail adresa bit će izbrisana. E-poruke poslane na odgovarajuću Gmail adresu neće stići do vas. Međutim, vašu adresu ne možete ponovno upotrijebiti ni vi ni bilo tko drugi.
- Izgubit ćete sve svoje kontakte sinkronizirane s računom.
- Izgubit ćete svoj račun u aplikacijama, igrama i uslugama gdje ste koristili prethodni račun za registraciju. Stoga prije brisanja računa bolje povežite drugu uslugu provjere autentičnosti.
Trajno izbrišite svoj račun u 2 minute
Nakon što ste potpuno sigurni da ste izgubili gore navedene stvari, pažljivo nastavite sa sljedećim koracima za brisanje svog Google računa:

- Idi na svoju postavke Google računa i idite na “Podaci i personalizacija”.
- Pomaknite se prema dolje, potražite naslov 'Preuzimanje, brisanje ili stvaranje plana za vaše podatke' i dodirnite opciju 'Izbriši uslugu ili svoj račun'.
- Zatim kliknite na 'Izbriši svoj račun', ponovno unesite lozinku za svoj račun i nastavite s prikazanim uputama.
Nakon što se dovrše gornji koraci, Google će u potpunosti izbrisati vaše podatke iz vašeg ekosustava. Ako se predomislite, možete poništiti postupak uklanjanja prijavom na svoj račun u roku od 2-3 tjedna.
ukloniti podijeljeni zaslon android -
Također pročitajte: Kako omogućiti tamni način rada u pregledniku Google Chrome na Androidu
Uklonite Gmail, YouTube i druge Googleove usluge pojedinačno s računa
Što se događa ako želite ukloniti određenu uslugu sa svog računa? Pa, u ovom slučaju, nije potrebno potpuno izbrisati svoj račun! Da biste uklonili Gmail, YouTube, Google Plus ili bilo koju drugu Googleovu uslugu, slijedite upute u nastavku:
- Slijedite korake 1 i 2 prethodnog postupka za brisanje računa.
- Kada ste na kartici 'Izbriši uslugu ili svoj račun', dodirnite opciju 'Izbriši uslugu'.
- Ponovno unesite lozinku.
- Na sljedećoj stranici možete odabrati uslugu koju želite ukloniti.
Da biste izbrisali svoj Gmail račun, kliknite ikonu kante za smeće pored Gmaila. Isto možete učiniti za YouTube, Play igre, Google Play, Google Plus itd. Na ovaj način možete izbrisati određenu Googleovu uslugu bez utjecaja na svoj račun.
Dakle, ovo su neke metode kako izbrisati Google račun. Recite nam svoja pitanja (ako ih ima) u odjeljku za komentare u nastavku. Također bismo htjeli vidjeti zašto ste planirali izbrisati svoj Google račun.


