iOS 13 omogućit će vam uštedu novca obavještavanjem ako izbrišete aplikaciju koja sadrži pretplate
Aplikacije koriste različite sustave plaćanja kako bi ostale na površini i svojim korisnicima pružaju ekskluzivne usluge ili proizvode. Jedna od najčešće korištenih u mobilnim uređajima su mjesečne pretplate, koje omogućuju pristup premium značajkama za relativno niske mjesečne naknade, iako potonje ovisi o svakom programeru. Ideja je da oni predstavljaju izvor stabilnog prihoda za tvrtku kako bi mogla nastaviti poboljšavati uslugu.
U Trgovina aplikacijama , ova vrsta pretplata i plaćanja u aplikaciji vrlo su kontrolirane. Svi oni moraju proći Appleov platni prolaz, što je posljednjih godina izazvalo znatne kontroverze zbog provizija koje je nametnula tvrtka. Zahvaljujući tome, Jabuka savršeno poznaje pretplate povezane s aplikacijama naših uređaja ili barem one koje smo stekli od iOS-a.

S iOS 13 , Apple će upotrijebiti ove podatke za podsjećanje na pretplate koje smo ugovorili, tako da će, kada pokušamo deinstalirati aplikaciju s aktivnom povezanom pretplatom, iOS pokrenuti upozorenje. Brzo, i kako Federico Viticci obavještava s Twittera, imat ćemo priliku upravljati svojim pretplatama ili jednostavno održavati plaćanja aktivnim bez ikakvih promjena.
Nikad prije nisam vidio ovo upozorenje - Apple vam sada kaže ima li aplikacija koju brišete pretplatu još uvijek aktivnu. Dobar potez.
(Preuzeto na iOS 13 beta 2.) pic.twitter.com/WU57nS8Ziv
- Federico Viticci (@viticci) 18. lipnja 2019
Ova funkcija, iako će se mnogima činiti nepotrebnom, izbjeći će slučajna ponavljajuća plaćanja, koja se u mnogim slučajevima ne mogu nadoknaditi. Ponekad jednostavno pretpostavimo da će brisanje aplikacije i napuštanje onemogućiti sva plaćanja ili nismo sigurni jesmo li je onemogućili i ne znamo gdje pronaći postavke pretplate. Ovim će se ti problemi riješiti za korisnike pretplata u iTunesu.


